Officerspavillonen

I Avedørelejren gemmer der sig bag den gamle officersmesse – det nuværende Historiens Hus – en fin lille pavillon, den gamle officerspavillon, som har sin helt egen, ualmindelige historie!

Den gamle officerspavillon blev sandsynligvis opført i 1899 og stammer fra den nedlagte militærlejr Paradislejren, der lå omtrent, hvor Avedøre Stationsby ligger i dag. I 1969 røg pavillonen til Avedørelejren, i 1995 videre til Sjælsmarks Kaserne, og i 2005 kom den lille pavillon atter tilbage til Avedørelejren. Pavillonen virker måske en smule undseelig udefra, men indeni åbenbarer sig en verden, du ikke havde forventet at se i en officerspavillon, nemlig smukke loftsmalerier med den græske mytologi som motivkreds. Malerierne er malet under 1. Verdenskrig af kunstneren Hjalmar Sørensen, som var en ganske særlig person. Han var bl.a. kendt for at male nøgen på stranden i Kikhavn, hvor han boede om sommeren.

I dag står pavillonen flot istandsat og med konserverede og rensede loftsmalerier, så pavillonen kan tage leve til evig tid, som var det løfte Hvidovre Kommune afgav til Avedørelejrens gamle kommandant K.A. Knudsen, da den fik pavillonen overdraget.