Museet

Forstadsmuseet er Brøndby og Hvidovres kulturhistoriske museum – Forstadsmuseet Brøndby og Forstadsmuseet Hvidovre. Forstadsmuseet ikke et traditionelt museum. Forstadsmuseets formidlingskoncept hedder i stedet   Historien i Gaden  og formidler den lokale historie i det offentlige rum, der hvor historien er sket, og hvor folk lever og færdes. Formidlingen spænder fra undervisningsforløb i byens rum til opsætning af pop up-udstillinger og permanente installationer.

Som ”besøgende” kan du med en Historien i Gaden folder i hånden gå på opdagelse i byrummets gemte historier, der strækker sig fra bronzealder til nutid. Her vil du også møde skilte, fortovsfliser og skulpturer, der markerer historiske bygninger, dramatiske begivenheder og personlige fortællinger.

Forstadsmuseet arbejder med forstadens historie og kulturarv. Det gælder især modernismens og planlægningens store bygningskomplekser fra det 20. århundrede, som i høj grad kom til at præge forstædernes udvikling, som industriområdet Avedøre Holme og boligområdet Brøndby Strand.

Her på siden kan du selv udforske historier fra hvert af de geografiske områder, museet dækker: Avedøre, Brøndbyvester, Brøndbyøster, Brøndby Strand og Hvidovre.

Her kan du møde os:

 • Faste udstillinger:
  Forstadsmuseet har to udstillinger, hvor du kan gå på opdagelse i Brøndby og Hvidovres historie i henholdsvis Hovedporten i Avedørelejren og Kulturhuset Brønden i Brøndby Strand.
 • Arkiverne og forespørgsler:
  Forstadsmuseet samlinger rummer lokale arkivalier for både Brøndby og Hvidovre. Har du forespørgsler eller vil aflevere materialer vedr. Brøndby eller Hvidovre, bedes du kontakte os på forhånd og lave en aftale, så vi kan have materiale og personale klar.
 • Forstadsmuseets Skoletjeneste:
  Tag din klasse med på et spændende skoleforløb om alt fra svenskekrig til højhusbyggeri!
 • Rundvisninger og foredrag:
  Du kan booke os til rundvisninger og foredrag om Brøndby og Hvidovres historie.
 • Forstadsmuseets Facebook:
  Følg med i vores arrangementer og oplev lokalhistoriske historier og fotos.
 • Forstadsmuseets Instagram:
  Følg med i museets hverdag og kom med bag kulisserne.
 • Københavns Befæstningsdag:
  Hvert år afholder vi et rollespil for børn, sidste søndag i september.
 • Avedørelejrens Julemarked:
  Hvert år afholdes et hyggeligt julemarked i Avedørelejren anden søndag i advent.