Museet

Forstadsmuseet er Brøndby og Hvidovres museum. Vi arbejder med historien fra de tidligste tider til nutidens moderne forstad og har fokus på både de store samfundsfortællinger og de helt nære om menneskerne i Brøndby og Hvidovre.

Byen er vores udstillingsrum, for det er her, historien er sket. Det kalder vi Historien i Gaden. Du kan derfor møde os til byvandringer, pop up-udstillinger i byens rum og meget andet. Du kan også besøge vores to faste udstillinger, Hovedporten i Avedørelejren, hvor du møder den gamle militærlejrs historie og kan gå på opdagelse i Brøndby og Hvidovres historie eller udstillingen Ta’ på tur i tiden i Kulturhuset Brønden, hvor du kan dykke ned i Brøndbys lange historie.

Her på vores hjemmeside kan du også selv udforske historier fra hvert af de geografiske områder, museet dækker: Avedøre, Brøndbyvester, Brøndbyøster, Brøndby Strand og Hvidovre.

Her kan du møde os:

 • Faste udstillinger:
  Forstadsmuseet har to udstillinger, hvor du kan gå på opdagelse i Brøndby og Hvidovres historie i henholdsvis Hovedporten i Avedørelejren og Kulturhuset Brønden i Brøndby Strand.
 • Arkiverne og forespørgsler:
  Forstadsmuseet samlinger rummer lokale arkivalier for både Brøndby og Hvidovre. Har du forespørgsler eller vil aflevere materialer vedr. Brøndby eller Hvidovre, bedes du kontakte os på forhånd og lave en aftale, så vi kan have materiale og personale klar.
 • Forstadsmuseets Skoletjeneste:
  Tag din klasse med på et spændende skoleforløb om alt fra svenskekrig til højhusbyggeri!
 • Rundvisninger og foredrag:
  Du kan booke os til rundvisninger og foredrag om Brøndby og Hvidovres historie.
 • Forstadsmuseets Facebook:
  Følg med i vores arrangementer og oplev lokalhistoriske historier og fotos.
 • Forstadsmuseets Instagram:
  Følg med i museets hverdag og kom med bag kulisserne.
 • Avedørelejrens Julemarked:
  Hvert år afholdes et hyggeligt julemarked i Avedørelejren anden søndag i advent.