Museet

Forstadsmuseet er Brøndbys og Hvidovres museum og rummer et rigt arkiv for begge kommuner. Vi er ikke et traditionelt museum med udstillingslokaler og montrer. I stedet formidler vi historien dér hvor det hele skete, og hvor folk lever og færdes. Det kalder vi Historien i Gaden.

Som ”besøgende” kan du med en Historien i Gaden folder i hånden gå på opdagelse i byrummets gemte historier, der strækker sig fra bronzealder til nutid. Her vil du også møde skilte, fortovsfliser og skulpturer, der markerer historiske bygninger, dramatiske begivenheder og personlige fortællinger.

Forstadsmuseet arbejder med forstadens historie og kulturarv. Det gælder især modernismens og planlægningens store bygningskomplekser fra det 20. århundrede, som i høj grad kom til at præge forstædernes udvikling, som industriområdet Avedøre Holme og boligområdet Brøndby Strand.

Her på siden kan du selv udforske historier fra hvert af de geografiske områder, museet dækker: Avedøre, Brøndbyvester, Brøndbyøster, Brøndby Strand og Hvidovre.

I 2020 åbner to nye informationscentre i henholdsvis Hovedporten 1B i Avedørelejren og i Kulturhuset Brønden i Brøndby Strand.

Her kan du møde os: