Museet

Forstadsmuseet er Brøndby og Hvidovres kulturhistoriske museum – Forstadsmuseet Brøndby og Forstadsmuseet Hvidovre. Forstadsmuseet ikke et traditionelt museum. Forstadsmuseets formidlingskoncept hedder i stedet   Historien i Gaden  og formidler den lokale historie i det offentlige rum, der hvor historien er sket, og hvor folk lever og færdes. Formidlingen spænder fra undervisningsforløb i byens rum til opsætning af pop up-udstillinger og permanente installationer.

Som ”besøgende” kan du med en Historien i Gaden folder i hånden gå på opdagelse i byrummets gemte historier, der strækker sig fra bronzealder til nutid. Her vil du også møde skilte, fortovsfliser og skulpturer, der markerer historiske bygninger, dramatiske begivenheder og personlige fortællinger.

Forstadsmuseet arbejder med forstadens historie og kulturarv. Det gælder især modernismens og planlægningens store bygningskomplekser fra det 20. århundrede, som i høj grad kom til at præge forstædernes udvikling, som industriområdet Avedøre Holme og boligområdet Brøndby Strand.

Her på siden kan du selv udforske historier fra hvert af de geografiske områder, museet dækker: Avedøre, Brøndbyvester, Brøndbyøster, Brøndby Strand og Hvidovre.

Her kan du møde os: