Stadions mestre
Hvidovre Stadion blev indviet i 1954 og er hjemmebane for Hvidovre AM (atletik), HIF (fodbold) og Hvidovre Stars (amerikansk fodbold).
Gennem tiden er det blevet til flotte resultater: Tre danmarksmesterskaber og et landspokalmesterskab i fodbold, og også indenfor atletikken har Hvidovre markeret sig på kortet. Europakortet endda, med løberen Annelise Damm Olesens EM-sølvmedalje på 800-meteren i Grækenland i 1969. Omkring samme tid blev Flemming Johansen flerdobbelt mester i stangspring herhjemme.
Stadion er også for børn
Hvidovre har en stærk tradition for sport, både for amatører og professionelle. I en lang periode indtog skolerne stadion på de årlige idrætsdage, hvor klassevis af forventningsfulde børn blev sluppet løs på plænen til dyst og samvær. Også denne tradition gik tilbage til halvtredserne, hvor alle kommunens skoler deltog samlet.
I dag skulle de stå tæt for at være der på én gang, og sporten måtte nok begrænses til små hop på stedet! Børn i Hvidovre har således gennem et halvt århundrede fået sporten “ind med skolemælken”, og Hvidovre Idrætsforening mangler ikke medlemmer.
En “fodboldkamp” i neon
Hvidovre Idrætsforening (HIF) har eksisteret siden 1925, og ved foreningens 75 års jubilæum i 2000 markerede Historien i Gaden sportens centrale betydning for lokalhistorien med en flot lysinstallation:
Højt over jorden, på den ene af opvisningsbanens to projektørmaster mod Hvidovrevej, sidder nu et lysende vartegn for Stadion: Hvidovre Lys-Tårn. Det består af lodrette neonrør i fodboldklubbens farver rød og blå og skal netop symbolisere en fodboldkamp.
Rørene er programmeret til at tænde og slukke på faste tidspunkter, så der dannes et billede, som langsomt skifter. Efter “1. halvleg” (45 minutter) er der 15 minutters pause. Her lyser rørene grønt og symboliserer den tomme fodboldbane. Når “2. halvleg” går i gang kommer farverne “på banen igen”.