Badeanstalten “Neptun”

Det var formentlig i 1936, at gartner Oscar Ulrich Frømming åbnede et konditori på Gammel Køge Landevej 625, og i juni 1940 kan man i Hvidovre Avis læse en annonce om “Stedet hvor De ikke behøver Telt – besøg Badeetablissementet Neptun”. Her reklameres der både for kaffebar, kabiner, solbade og gratis cykelparkering. Forstadsmuseet har desværre ingen billeder af Neptun, men annoncen beskriver fint Neptun.

I 1947 søger restauratør Anker Valentin om tilladelse til at “lade udføre Musik ved combineret Radio-Grammofon i Serveringslokalet og paa den udendørs Serveringsplads subsidiært Serveringslokalet” for sæsonen 1947. Sognerådet giver tilladelsen, men dog ikke til at servere stærke drikke. Også den kommende sæson lader Valentin radioen spille for gæsterne ved Neptun.

Konditoriet eksisterer endnu i 1950’erne, hvor der også er campingplads på stedet. Neptun er i 1950’erne et samlingspunkt for sommergæsterne ved Brøndby Strand. I sæsonen 1956 var der hver lørdag og søndag gratis dans til langt ud på aftenen. Omkring 1960 er lokalerne dog åbenbart ikke i en stand, så sundhedsmyndighederne kan godkende dem, og stedet lukker formentlig derefter.