Foreninger og Selskaber

Den lokale historie er i centrum for arbejdet i flere foreninger og selskaber i Brøndby og Hvidovre. Foreningerne og selskaberne arbejder på forskellig vis sammen med Forstadsmuseet. Foreningernes virke spænder lige fra at fremme landbyfællesskab til at udbrede den lokalhistoriske viden.

Hvidovre Lokalhistoriske Selskab

Hvidovre Lokalhistoriske Selskab blev stiftet i 1979 som støtteselskab for Hvidovre Lokalarkiv, og har bl.a. til formål at virke for udbredelse af kendskabet til lokalhistorien i Hvidovre Kommune, som omfatter Avedøre og Hvidovre byområder. Som medlem modtager man fire gange årligt et trykt eksemplar af bladet Hvidovre Lokalhistorie, som udgives i samarbejde med Forstadsmuseet. Derudover bliver man inviteret til en række foredrag og arrangementer sammen med andre historieinteresserede, og ikke mindst er man med til at sikre de historiske samliger, der findes i Hvidovre.

Besøg Hvidovre Lokalhistoriske Selskabs hjemmeside

Eller gå på opdagelse i selskabets online version af medlemsbladene fra 1983 til i dag.

Bevaringsforeningen for Brøndbyøster og Ditlevs Gamle Købmandsbutik

Bevaringsforeningen for Brøndbyøster har eksisteret siden begyndelsen af 1990’erne. Den blev stiftet for at bevare “Ditlevs Gamle Købmandsbutik” på Brøndbyøstervej 112 som et levende museum.

Butikken holder åbent flere gange om året, og overskuddet fra arrangementerne går ubeskåret til drift og vedligeholdelse af ejendommen. Fx. afholdes der store Kagedag, loppemarkeder og julemarked.

Ditlevs Gamle Købmandsbutik kan kontaktes på tlf. 36 75 10 22 (kun onsdage)

Medlemsskab af Bevaringsforeningen koster 150 kr. om året. Foreningen har desværre ikke nogen hjemmeside, men kan kontaktes via formanden Poul Erik Traulsen, Lundedammen 70, 2605 Brøndby. Telefon 22164363.

Brøndbyvester Bylaug

Brøndbyvester Bylaug har til formål at virke for bevarelse og fremme af landsbymiljø og landsbyfællesskab i Brøndbyvester. Bylauget arrangerer således en lang række arrangementer i løbet af året, der som oftest tager udgangspunkt i Brøndbyvester landsby, fx de berømte fællesspisningsaftener på Hermosagård, hvor der serveres gule ærter!

Læs mere om Brøndbyvester Bylaug på deres hjemmeside.

Lokalhistorisk Forening for Brøndby Strand

Lokalhistorisk forening for Brøndby Strand blev stiftet i december 2001 i forbindelse med at bevare en gammel smedje fra Brøndby Strand. Senere har foreningen udviklet sig til en en bred lokalhistorisk forening, der også arrangerer møder om lokalhistoriske emner og udflugter til museer, lokalarkiver, udstillinger m.m.

Læs mere om Lokalhistorisk Forening for Brøndby Strand

Rytterskolen
Rytterskolen