Befæstningsdag 2021

Mysteriet på volden
Søndag d. 26. september skrues tiden endnu en gang tilbage til 1917 og i militærlejren på Vestvolden sker der mystiske ting og sager! Her kan børn i alderen 5 til 12 år deltage i et spændende rollespil kaldet ”Mysteriet på volden”.

Det er september 1917 og de danske soldater på Vestvolden har ventet på den tyske fjende i over 3 år. Kedsomhed, dovenskab og skænderier breder sig mellem soldaterne, men pludselig begynder der at ske mystiske og uforklarlige ting i soldaterlejren. En menig rapporterer at hans støvler var blevet for små over natten og under en øvelse var der pludselig havregrød i alle soldaternes geværer! Hvem – eller hvad – har fundet vej til Vestvolden og hvor er den strenge kaptajn forsvundet hen?

Alt det, og meget mere, skal rollespilsdeltagerne finde ud af søndag d. 26. september på Vestvolden til rollespillet ”Mysteriet på volden”. Undervejs bliver deltagerne udsat for forskellige prøver og man skal også besøge de lidt uhyggelige og hemmelige steder der findes på volden.

Spillet starter ved Den Røde Barak på Vestvolden, for enden af Avedøre Tværvej og der er løbende start mellem kl. 10 og 14, hvor det er sidste chance for at deltage. Spillet varer omkring en times tid, og praktisk fodtøj anbefales.

”Mysteriet på volden” er arrangeret af: Avedøre Bibliotek og Kulturhus, Forstadsmuseet, God fritid til alle og Hvidovre Lokalhistorisk Selskab.