Årets Bil 1969-2019: Familien Danmark på hjul

Tag med en tur ned ad Memory Lane og genoplev dine minder bag rattet eller på bagsædet af en Fiat 127, en Ford Sierra, en Opel Kadett eller en af de mange andre herlige biler, der er blevet kåret som Årets Bil de seneste 50 år. For første gang i Danmark vil du nu kunne opleve en museumsudstilling om Årets Bil og danskernes helt egne biler gennem 50 år! Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre fejrer 50-året for kåringen af den første Årets Bil i Danmark med en stor og spektakulær udstilling.

Danmarkshistorien fortalt på underholdende og visuel vis

I udstillingen vil man kunne opleve bilerne i en flot, visuel og spændende scenografi og komme på en skøn vandring gennem de seneste 50 års danmarkshistorie med masser af film, fotos, lækker nostalgi og gode historier.

En udstilling for hele familien og bilnørderne

Udstillingen bliver en oplevelse for alle. For alle der har siddet bag rattet eller kørt med i en af de ikoniske biler og har haft et liv af oplevelser i dem. Og for dem, der har skruet i de mekaniske dele af bilerne og kender hver en detalje under motorhjelmen. Udstillingen bliver en stor oplevelse for hele familien og alle vennerne.

Danskernes familieliv – oplevet gennem familiebilens historie fra 1969-2019

De seneste 50 års kårede biler rummer således en fantastisk historie. De vidner om en gennemgribende teknologi- og designudvikling gennem fem årtier, og de er et spejl af en samfundsudvikling i rivende forandring. Disse 50 biler er samtidig et minde over danskernes familieliv i 50 år. Kåringen af Årets Bil har altid kredset om hverdagens bil til den fornuftige dansker, og de 50 kårede biler er ægte genkendelse for de fleste.

ÅRETS BIL 1969-2019 I VIBORG

Periode:  6. oktober – 30. december 2018

ÅRETS BIL 1969-2019 I HVIDOVRE

Periode:  25. januar – 22. april 2019

Læs mere om udstillingen her.