Store planer

Tæt på S-togsstationen ligger Avedøre Stationsbys eneste højhus kaldet Store Hus. Oprindeligt bestod huset af 12 etager med kun toværelses lejligheder på 69,3 kvm, da man havde en idé om at det skulle bebos af mellemledere der arbejdede ud på Avedøre Holme. Disse mellemledere tænktes at være enlige og travle og derfor indeholdt bygningen også vaskeri og restaurant.
Arkitekten bag Store Hus, Ole Buhl, ønskede at alle lejlighederne skulle være lige attraktive. På de 10 øverste etager er lejlighederne forskudte, således at man fra entreen enten går op eller ned i sin lejlighed. Beboerne fik derved en fantastisk udsigt med havet mod sydvest og København mod øst.
Således sparede man også på elevatorerne, da de kun stopper ved hver tredje etage.

Glostrup Boligselskab søgte i 1975 Hvidovre Kommune om tilladelse til at bygge Store Hus. Glostrup Boligselskab ville bygge 480 små lejligheder som havde fantastisk udsigt over Køge Bugt. Der var i første omgang ikke flertal i kommunalbestyrelsen for at sætte byggeriet i gang, men efter lidt politisk fodarbejde faldt det på plads. Læs mere om det dramatiske forløb i bogen “Skrevet og sagt om Store Hus” af museumsinspektør Lisbeth Hollensen og formand for Hvidovre Lokalhistoriske Selskab Jens Frederik Jørgensen. Bogen koster 40 kr. og kan bl.a. købes på Forstadsmuseet.