UDSOLGT Historier i Højhuset Foredrag med Martin Bigum

UDSOLGT Historier i Højhuset Foredrag med Martin Bigum

ons d. 22. maj 2019

18:30 - 20:30

UDSOLGT

Mød kunstneren Martin Bigum til et eksklusivt foredrag og hør om hans barndoms og ungdoms Brøndby Strand, og hvordan han som kunstner har måttet omfavne dette mindeland, der både har inspireret ham og det stik modsatte.

Billetter: Begrænset antal efter først til mølle på   oplevbrondby.dk
Mødested: Udenfor Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, Brøndby Strand

“Jeg vil i mit foredrag tage publikum med i elevatoren ned til barndommens land i Brøndby Strand, og stige ud anno ca. 1970, og vise fotos fra min opvækst i Brøndby Strand. Og fortælle underholdende, såvel som triste, anekdoter. Om hvad jeg fandt inspirerende, og det stik modsatte. Jeg vil forsøge at sætte ord på de år i vandskel: Hvordan clashet mellem det parcelhusenes barndomsland, jeg kendte, og det nye i betonplanen, hvor jeg skulle gå i børnehave, skulle komme til at sætte sig varige spor i mig. Ungdommen kommer vi også igennem, og hvordan jeg i voksendommen – som kunstner – har måttet omfavne et mindeland, jeg ofte har haft svært ved at kunne give en krammer”

Historier i Højhuset

Foredraget er en del af arrangementsrækken Historier i Højhuset. Fem af Brøndby Strands ikoniske højhuse skal rives ned pga. miljøgiften pcb, og et stykke Danmarkshistorie er på vej væk. Med Historier i Højhuset sætter Forstadsmuseet og HP4 i maj måned fokus på det levede liv, historien og kulturen i Brøndby Strand, hvor man kan opleve 6 spændende fortællinger og en mindre pop-up udstilling om og fra Brøndby Strands højhuse. Mød bl.a. kunstneren Martin Bigum, politikeren Mattias Tesfaye og musikeren Isam B.

Hvert foredrag starter med en mindre rundvisning i Brøndby Strand, hvorefter selve arrangementerne finder sted i en af de fraflyttede lejligheder i højhuset Albjergparken 1, som er et af de højhuse, der skal rives ned. Man har derfor lige nu en eksklusiv chance for at opleve et stykke dansk arkitekturhistorie på vej væk, og til hvert arrangement er der også mulighed for at komme op på 15. sal og nyde den unikke udsigt ned over Køge Bugt og ind mod byen!