UDSOLGT Historier i Højhuset Historien om Brøndby Strands højhuse

UDSOLGT Historier i Højhuset Historien om Brøndby Strands højhuse

man d. 27. maj 2019

18:30 - 20:30

UDSOLGT

Kom med når museumsinspektør Lisbeth Hollensen fra Forstadsmuseet holder foredrag og viser film om Brøndby Strands højhuses historie.

Billetter: Begrænset antal efter først til mølle på oplevbrondby.dk
Mødested: Udenfor Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, Brøndby Strand

Brøndby Strands 12 ikoniske højhuse er en del af en samlet plan for hele Brøndby Strand, som blev opført i tiden omkring 1970. Bebyggelsen er på mange måder en milepæl i dansk byplanlægnings- og bolighistorie og introducerede nye standarder for trafikløsninger, friarealer og boligbyggeri og fremstod ved udførelsen som en moderne, attraktiv, modernistisk og funktionsopdelt boligby.

Historier i Højhuset

Foredraget er en del af arrangementsrækken Historier i Højhuset. Fem af Brøndby Strands ikoniske højhuse skal rives ned pga. miljøgiften pcb, og et stykke Danmarkshistorie er på vej væk. Med Historier i Højhuset sætter Forstadsmuseet og HP4 i maj måned fokus på det levede liv, historien og kulturen i Brøndby Strand, hvor man kan opleve 6 spændende fortællinger og en mindre pop-up udstilling om og fra Brøndby Strands højhuse. Mød bl.a. kunstneren Martin Bigum, politikeren Mattias Tesfaye og musikeren Isam B.

Hvert foredrag starter med en mindre rundvisning i Brøndby Strand, hvorefter selve arrangementerne finder sted i en af de fraflyttede lejligheder i højhuset Albjergparken 1, som er et af de højhuse, der skal rives ned. Man har derfor lige nu en eksklusiv chance for at opleve et stykke dansk arkitekturhistorie på vej væk, og til hvert arrangement er der også mulighed for at komme op på 15. sal og nyde den unikke udsigt ned over Køge Bugt og ind mod byen!