“I skyggen af 1. Verdenskrig” for 6.-7. klasse

Tag klassen med på Vestvolden i Brøndby og lær om Danmark under 1. Verdenskrig i autentiske rammer! Ved at skulle leve sig ind i og udføre opgaver på vegne af soldaten på Vestvolden, den almindelige dansker i Brøndby og journalisten, der skriver om krigen, lærer eleverne om Danmark og 1. Verdenskrig på det helt nære niveau.

Danmark er neutral under krigen, men til sikring af landet udstationeres ca. 60.000 soldater på og ved Københavns Befæstning. I Brøndby, som er to små landsbyer med få tusinde indbyggere, rykker et par tusinde soldater ind.

Klassetrin: 6.-7. klasse

Fag: Historie & Dansk

Tidsramme og pris: 1½ time og 500kr (Gratis for Brøndbys folkeskoler).

Mødested: Vestvolden, Horsedammen 50, 2605 Brøndby

Booking: Tlf. 36490030 eller forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk

Litteratur til den forberedende undervisning: Fås ved booking eller kan hentes her: “1. Verdenskrig og Danmark” og “Indblik og udsyn. Tiden 1815-1918”

Opfølgende undervisning retur på skolen: Efter forløbet kan klassen arbejde videre med kanonpunktet “Genforeningen”. Litteratur hertil fås ved booking eller kan hentes her: “Indblik og udsyn, Nyeste Tid 1918-2010” og “Genforeningen 1920, Historiefaget.dk”

Færdigheds- og vidensmål: Undervisningen understøtter “Kronologi og sammenhæng”, “Kildearbejde” og “Historiebrug” samt historiekanonpunkterne “Stormen på Dybbøl 1864” og “Genforeningen”.

Omsatte læringsmål:
• Eleverne får kendskab til perioden omkring 1. verdenskrig (1914-1918) både i udlandet og i Danmark.
• Eleverne får kendskab til forstædernes historie og kan redegøre for, hvordan 1. verdenskrig påvirkede deres lokalområde.
• Eleverne kan udarbejde et produkt, der kan bidrage til deres kulturteknik mappe.

Læs om hele forløbet: Lærervejledning: “I skyggen af 1. Verdenskrig”

OBS! Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at booke to klasser til samme tid til dette forløb.