Hvidovre Torv er anlagt i løbet af 1950’erne. Torvet blev anlagt efter at Nørregård, den sidste sammenhængende gård i Hvidovre, blev revet ned. I dag er der ikke meget tilbage af det gamle Hvidovre. Kun gadeforløbet i Hvidovregade, Rytterskolen, kirken samt enkelte huse, der vidner om en tid, hvor Hvidovre var en lille landsby.
Hvidovre Torv blev moderniseret og nyindviet i 2004. Torvet fik ny belægning af natursten og smedejernsgitteret omkring torvet, Hvidovre-gitteret, blev renoveret. Der blev anlagt en vandkunst lavet af Hvidovrekunstneren Svend Hansen i det ene hjørne og en torvecafé med udeservering flyttede ind i det andet hjørne.
Hvidovre Torv
Hvidovre Torv blev anlagt i sin nuværende form i 1952. I 1956 blev det historiske smedejernsgitter rundt om torvet sat op.
Madam Eriksens butik i Hvidovregade. Årstal ukendt. I "gamle dage" fandtes kun én købmandshandel i Hvidovre. En del varer kunne imidlertid fås hos de omkringkørende handlende, som til gengæld var talrige.
Før Torvet...
Lykkens Minde er Hvidovres ældste etageejendom fra 1899 og hjemsted for Hvidovres første kommunekontor 1908-1924. Lykkens Minde blev bygget af tømrer Carl Sofus Pedersen. Ejendommen ligger endnu, omend noget ombygget, på Hvidovre Torv nr. 7.
Nørregård var den østlige af de to sammenbyggede gårde, der lå på det nuværende Hvidovre Torvs sydlige del tæt på kirken. I midten af 1800-tallet var den ejet af Peder Jensen, som var kirkeværge og sognefoged. Nørregård blev revet ned i 1951 for at give plads til Hvidovre Torv. Billedet er fra starten af 1900-tallet.
I haven ved Nørregård omkring 1915.
Lars P. Mortensens gård overfor Hvidovre Kirke. Stuehuset med en del af gårdspladsen set fra nord. Nedrevet i 1930. Lå på det sydvestlige hjørne af Hvidovre Torv.
Bageriet på Hvidovre Torv 1913.
Juletræet på Hvidovre Torv, julen 2013.