“Bygget af velfærd” for 7.-9. klasse

Tag klassen med til Brøndby Strand eller Avedøre Stationsby, og lær om det danske velfærdssamfund og forstadens velfærdsbyggerier! Eleverne skal gennem produktion af egne formidlingsprodukter lære om velfærdsprincipper, granske museets kilder og formidle den store historie i en helt nær ramme!

Oplev et af velfærdssamfundets bedste eksempler på totalplanlagte velfærdsbyer: Avedøre Stationsby eller Brøndby Strand! Vi mødes i en af byerne, hvor eleverne bliver vist rundt og bagefter skal de selv indsamle empiri til deres formidlingsprodukter om boligområdet: en podcast, en historisk dokumentar, en reklamefilm eller en reportage.
Efter 2. verdenskrig var der pga. mangel på byggematerialer og arbejdskraft opstået en kæmpe bolignød inde i København. Dette forsøgte man i 1947 at løse gennem “Fingerplanen”. Forløbet fokuserer på Fingerplanens “tommelfinger”, Køge Bugt, og drømmen om de ti helt nye byer der skulle bygges der. Med eksemplificering i enten Avedøre Stationsby eller Brøndby Strand får eleverne forståelse og viden om velfærdsprincipper og alment byggeri.

Fag: Historie, Samfundsfag og Dansk

Tidsramme: 6 lektioner i alt (1½ time med museet). Forløbet kan også laves som en temadag.

Pris: 500 kr. (Gratis for Brøndbys folkeskoler).

Mødested:
Avedøre Stationsby: Ved Avedøre Station, pladsen mellem stationen og Store Hus, 2650 Hvidovre
Brøndby Strand: Foran Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, 2660 Brøndby Strand

Booking: Tlf. 36490030 eller forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk

Materiale til den forberedende undervisning: Skal hentes her.

Færdigheds- og vidensmål:
Historie – Kronologi og sammenhæng, Kildearbejde og Historiebrug
Samfundsfag – Samfundsfaglige metoder
Dansk – Kommunikation og Fremstilling

Lærervejledning: Kan hentes her.