“Forstadens Stemmer” for 5.-7. klasse

Tag klassen med til Brøndbyøster Torv eller Hvidovrebo og lær om kilder og forstadens historie!

Vi er tilbage i år 1945, da drømmen om det gode liv udenfor byen begynder at blive til virkelighed i Danmark. Omkring alle større byer i Danmark voksede forstæderne frem med deres genkendelige rækkehuse, parcelhuse og boligblokke.

Eleverne skal i dette forløb dykke ned i historiske kilder om forstæderne og selv undersøge, hvilke tanker og idéer der var med til at forme forstaden. Eleverne får adgang til kildesæt med erindringer, avisartikler og reklamer, der giver mulighed for at arbejde kildekritisk med forstadens stemmer.

Efter at have arbejdet med kilder hjemme i klassen, skal vi ud i forstadens byrum og undersøge de fysiske kilder. Sammen med museets underviser går klassen på opdagelse i forstaden og eleverne fremlægger det de er kommet frem til ved at arbejde med deres kildesæt hjemme på skolen.

Forløbet slutter af med, at eleverne hjemme på skolen skal producere deres egne beretninger, som kan fungere som kilder for eftertiden.

Fag: Historie & Dansk

Tidsramme: 7-8 lektioner i alt. 2 lektioner med museet.

Pris: 500 kr. (Gratis for Brøndbys folkeskoler).

Mødested: Brøndbyøster Station

Booking: Tlf. 36490030 eller forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk

Lærervejledning: Hent den her

Materiale til den forberedende undervisning: Hent materialet her

Opfølgende undervisning retur på skolen: Upload jeres kilder til “Giv det videre” her

• Eleverne kan med faglige begreber vurdere forskellige typer kilder om forstaden.
• Eleverne får kendskab til forstædernes historie og kan redegøre for, hvad der er det særlige i deres eget forstadsområde.
• Eleverne kan udarbejde et produkt, der kan fungere som elevernes egne historiske beretninger til eftertiden.