“Familien Danmark på Hjul – Årets bil 1969-2019”

Tag klassen med på Forstadsmuseets store særudstilling, der på en sjov og anderledes måde formidler den nyere Danmarkshistorie med udgangspunkt i de hverdagsbiler, der gennem de sidste 50 år er blevet kåret som Årets Bil i Danmark!

Udstillingen præsenterer alle vinderbilerne i en flot og spændende scenografi, der sammen med historiske fotos, film og medrivende aktiviteter fortæller fem årtiers dansk kulturhistorie. De seneste 50 års kårede biler vidner nemlig ikke alene om en gennemgribende teknologi- og designudvikling, de er også et spejl af et samfund i rivende forandring og et minde over danskernes familie- og forstadsliv de sidste 50 år.

I udstillingen lærer eleverne om velfærdssamfundets udvikling, om bilernes påvirkning af forstaden og drømmen om det gode liv. De får mulighed for at gøre sig overvejelser om fremtidens bil og bygge den i LEGO, ligesom de kan producere deres egen reklame for den nykårede Årets Bil i Danmark 2019.

OBS! Udstillingen er en særudstilling, og det er derfor kun muligt at booke forløbet i en begrænset periode fra d. 24. januar til d. 22. april 2019.

Klassetrin: 4.-9. klasse

Fag: Historie & Dansk

Tidsramme og pris: 2 lektioner ( 1½ time) og 500 kr. (gratis for Brøndby skoler)

Mødested: Filmbyen 30-32, 2650 Hvidovre

Booking: Tlf. 36490030 eller forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk

Forberedende undervisning: Eleverne kan se vores film “Forstaden – drømmen om det gode liv” med særligt fokus på afsnittet om sikker færdsel og trafik.
Filmen kan hentes her: https://forstadsmuseet.dk/materiale-til-forstadens-stemmer/

Opfølgende undervisning retur på skolen: Som et opfølgende emne ville det være oplagt at arbejde med fremtidens bil og klima. Her kan man f.eks. benytte forløbene “Vejr og klima” og “Energi” i “Mit Gyldendal Natur og Teknik”.

• Eleverne får kendskab til velfærdssamfundets udvikling og bilens betydning for denne.
• Eleverne får kendskab til forstadens historie.
• Eleverne kan udarbejde et produkt, f.eks. en reklame.
• Eleverne kan diskutere klimaets betydning for udviklingen af  fremtidens bil.