Udstillingsåbning “Bygget af velfærd”

Kom med til åbningerne af Forstadsmuseets nye Historien i Gaden udstillinger om velfærdsbyerne Avedøre Stationsby og Brøndby Strand! Følg klistermærkerne rundt i Avedøre Stationsby eller Brøndby Strand Parkerne og få historierne om Store Hus, Esplanadeparken og meget mere!

I Avedøre Stationsby åbnes udstillingen torsdag d. 10. august kl. 17.00 af Hvidovres borgmester Helle Adelborg. Se mere her. I Brøndby Strand åbner borgmester Kent Magelund udstillingen fredag d. 11. august kl. 17.00. Se mere her.

Historien i Gaden er Forstadsmuseets utraditionelle måde at formidle den lokale historie på. Udstillingskonceptet formidler historien lige dér hvor den er sket, ude i byrummet, hvor man færdes til hverdag.
Forskellige steder i Avedøre Stationsby eller Brøndby Strand Parkerne dukker der fotos og små fortællinger frem på fortovsfliserne. Vidste du f.eks. at der skulle have ligget en mælkebar i Esplanadeparken? Eller at man solgte Store Hus som …”en lækkerbisken for en enlig med et enkelt barn”?

Du kan opleve udstillingen på egen hånd. Alt du skal gøre er at stå af på Avedøre Station eller Brøndby Strand Station og følge fortovsklistermærkerne rundt i byerne.
Har du lyst til at læse den fulde historie kan man, med sin smartphone, scanne en QR-kode på det enkelte sted. Dette leder til Forstadsmuseets hjemmeside og historien i dens fulde længde. Hvis det regner, er det på denne måde også muligt at læse alle historierne i ro og mag hjemme fra sofaen. Derudover findes der også en folder til udstillingen som både kan hentes på hjemmesiden og hos Forstadsmuseet i Historiens Hus i Avedørelejren.