Slagteren i Villabyen

Slagteren i Villabyen

I villaen Avedøregårdsvej 41/Kastanienborgvej havde slagter Christensen en slagterbutik. Omkring 1958 byggede han huset Nordlundsvej/Kastanienborgvej 21 med slagterforretning. I 1962/63 solgte han den, men måtte overtage den igen, da den nye ejer misligholdt forretningen. Den var kørt helt i sænk, da slagter Jens Hansen overtog den i 1964. Fem personer gjorde rent inden åbningen.

Jens Hansens slagterforretning

Ret hurtig kom forretningen på fode igen. Det blev til 2 svende, da Flemming Jensen kom som ny udlært i 1966. Ofte kom endnu en svend, for at hjælpe til med fremstilling af spegepølser og alle andre slagtervarer, som var hjemmelavede – med natten til hjælp.

Om lørdagen kom folk langvejs fra – dette var et mødested – med kø rundt om huset. Det blev mere behageligt at stå i kø, da der blev råd til en markise. Kunderne mente, at der også burde være stole og borde med servering.

Forretningens omsætning steg til det 10-dobbelte, og der var ansat 2 damer i butikken – begge arbejdede om lørdagen, og ellers på skift de andre dage i ugen.

Forretningen leverede smørrebrød ud af huset –blandt andet til Frandsens Gartneri, og Karen Hansen, Jens Hansens hustru, husker mange hyggelige samtaler med Bonde Nielsen (senere BW-boss), når hun leverede smørrebrød til Stormly.

Jens Hansen havde været førstemand i Geertsens slagterforretning på Toftegårds Plads. Han og Karen byggede hus på Kirkebroen 70 i Hvidovre, og boede her til de overtog butikken i Avedøre i 1964.

Jens havde dårlige nyrer, men fortrængte dette, indtil det blev nødvendigt med dialyse. Han havde det meget dårligt med dette, og i 1974 fik han en donornyre – men kort tid efter stødte en blodprop til, og 21. december 1974 døde han.

Det var en barsk tid – 3 drenge fra 11 år til 18 år – julehandlen skulle klares. Karen mindes med gru, hvordan hun sent juleaften, efter at have gjort regnskab, måtte køre til banken sammen med sine 3 drenge, for at sikre pengene i døgnboksen. Kassetten var så stoppet, at der måtte en kæp til, for at få pengene i sikkerhed i dybet. Begravelsen foregik 30. december. Det var en hæslig jul, og julen har aldrig siden været en festtid i familien.

Karen Hansen kørte butikken videre med god hjælp fra Flemming Jensen, indtil 1984 da Flemming ville være selvstændig.

Karen Hansens arbejdsliv efter 1984

1984 købte Karen Hansen hus på Vedbyholm 92 sammen med Robert Hansen, der havde Ismejeri/Minimarked på Sognegårdsalle. Karen arbejdede derefter ½ dags indtil 1990 i slagterbutikken.

Så fik hun arbejde i Kantinen hos Arbejdsformidlingen på Gl. Køgevej, og efter 7 måneder kom hun til Plast Industriens Hus på Rådhuspladsen. Her fik hun en dejlig afslutning på sit arbejdsliv, ved at lave mad til de ansatte og deres mange gæster (bl. a. miljøminister Lone Dybkær, og siden hen til Poul Nilsson) (Når Villy Strube fra SID var gæst, blev det bemærket, at hun ikke kræsede lige så meget op som ellers) – og hun stod også for indkøb af flotte gaver fra Georg Jensen til Plast Industriens gæster.

Karen Hansens 3 sønner: Stig udlært som mekaniker, bor i Haslev svært angrebet af Sklerose, men kan tænke tilbage på sine mange oplevelser som Rally-kører. Han var mekaniker for Harry Motor, da denne kørte Monte Carlo rally. Og Stig måtte trække i smoking for at deltage i party hos fyrst Rainier.

Kim har et IT-firma i Schweiz, er bosat der, men er hjemme i perioder, for at passe firma her.

Carsten har også eget IT-firma og bor i Charlottenlund.

Se også artikel om Avedøregaards villaby