Familien Danmark På Hjul

Tag med en tur ned ad Memory Lane og genoplev dine minder bag rattet eller på bagsædet af en Fiat 127, en Ford Sierra, en Opel Kadett eller en af de mange andre herlige biler, der er blevet kåret som Årets Bil de seneste 50 år.

Udstillingen præsenterer alle vinderbilerne i en flot og spændende scenografi, der sammen med historiske fotos, film og medrivende aktiviteter formidler fem årtiers dansk kulturhistorie. De seneste 50 års kårede biler vidner nemlig ikke alene om en gennemgribende teknologi- og designudvikling, de er også et spejl af et samfund i rivende forandring og et minde over danskernes familieliv de sidste 50 år.

Kåringen af Årets Bil har altid kredset om hverdagens bil til den fornuftige dansker, og de 50 kårede biler byder således på ægte genkendelse for de fleste. Udstillingen er for gæster i alle aldre og en oplagt mulighed for samvær på tværs af flere generationer.

Praktiske oplysninger

24. januar – 22. april 2019

Åbningstider

Mandag – torsdag kl. 13-20
(Grupper er velkomne før kl. 13 ved forudbestilling)

Fredag – søndag kl. 10 – 17.

Uge 7:

Mandag – torsdag kl. 10 – 20

Fredag – søndag kl. 10 – 17

PÅSKEN (Uge 16)

Mandag – torsdag kl. 10 – 20

Fredag – Søndag kl. 10 – 17

Entré

Voksen: 90 kr.

Børn og unge u. 18 år: Gratis

Gruppebillet (min 15 voksne): 70 kr.

Rundvisning med guide (max 25 personer pr. guide): 600 kr. plus entré

Rundvisning af skoleklasser: 400 kr.

Booking af rundvisning

Forstadsmuseet i Hvidovre

Mail: forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk

Telefon: 36 49 00 30

Adresse

Filmbyen 30-32

2650 Hvidovre

Webshop

Udstillingen har sin egen webshop. Her finder du alt, hvad bilhjertet begærer: Plakater med alle Årets Biler, t-shirts med tryk, udstillingsmagasinet, broderipuder, legetøjsbiler, vaskeskind, terninger til forruden og en masse andre oplagte gaveidéer til både små og store bilentusiaster.

Du finder webshoppen her

Et banebrydende samarbejde mellem to museer

Udstillingen er blevet til i et unikt samarbejde mellem to museer i hver sin ende af landet, Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre, der i fælles iver og engagement ønsker at fortælle Danmarkshistorien, som den ser ud fra førersædet i Årets Bil.

”Det er en stor fordel, at udstillingen om Årets Bil kan opleves i både Jylland og hovedstaden. Når vi tager fat i et stykke historie, der ikke er lokalt betinget, men har landsdækkende interesse, gør vi det på denne måde lettere for gæsterne at opleve udstillingen”, pointerer de to museumschefer, Brian Wiborg fra Viborg Museum og Anja Olsen fra Forstadsmuseet i Hvidovre.

Udstillingen åbnede i Viborg d. 5. oktober og lukker ned d. 30. december, hvorefter den vises i Avedørelejren i Hvidovre fra d. 24. januar til d. 22. April 2019.

Sponsorer

Udstillingen Familien Danmark på Hjul – Årets Bil 1969-2019 er blevet til med hjælp fra en række sponsorer. Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre takker af hjertet alle de sponsorer, der har gjort udstillingen mulig.

Hovedsponsorer:

Quickpot

Lindholm Biler

Bach Gruppen A/S

Spar Nord Fonden