Familien Danmark På Hjul

Tag hele familien med på Forstadsmuseets store særudstilling, der på en sjov og anderledes måde formidler den nyere Danmarkshistorie med udgangspunkt i de hverdagsbiler, der gennem de sidste 50 år er blevet kåret som Årets Bil i Danmark!

Udstillingen præsenterer alle 53 vinderbiler i en flot og spændende scenografi, der sammen med historiske fotos, film og medrivende aktiviteter fortæller fem årtiers dansk kulturhistorie. De seneste 50 års kårede biler vidner nemlig ikke alene om en gennemgribende teknologi- og designudvikling, de er også et spejl af et samfund i rivende forandring og et minde over danskernes familie- og forstadsliv de sidste 50 år.

Praktiske oplysninger

24. januar – 22. april 2019 (Obs! Torsdag d. 24. januar åbner udstillingen kl. 17.) 

Åbningstider

Mandag-torsdag: 13-20

Fredag-søndag: 10-17

Uge 7 og 8 (vinterferien) og uge 16 og 17 (påsken): Mandag-Søndag: 10-17

Entré

Voksne: 90 kr.

Børn og unge u. 18: Gratis

Gruppebillet (min 15 voksne): 70 kr.

Gratis med: Ledsagerkort, ICOM-kort, ODM-kort

Booking af rundvisning

Forstadsmuseet i Hvidovre

Mail: forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk

Telefon: 36 49 00 30

Rundvisning med guide (max 25 personer pr. guide): 600 kr. plus entré

Rundvisning af skoleklasser: 500 kr.

Adresse

Filmbyen 30-32

2650 Hvidovre

Parkering

Der er parkering ved indgangen i Filmbyen og på Alarmpladsen i Avedørelejren.

Med offentlig transport fra København:
Bus nr. 1 A i retning Avedøre St. stopper ved Avedørelejren cirka 300 meter fra udstillingen.

S-tog linie A og bus nr. 133 kører til Avedøre St. der ligger cirka 20 minutters gang fra udstillingen.

Se evt. Movia’s hjemmeside eller rejseplanen.

Find vej med www.rejseplanen.dk

Se placering på Google maps her

Butik og Webshop

I vores museumsbutik finder du alt, hvad bilhjertet begærer: Plakater med alle Årets Biler, t-shirts med tryk, udstillingsmagasinet, broderipuder, legetøjsbiler, vaskeskind, terninger til forruden og en masse andre oplagte gaveidéer til både små og store bilentusiaster.

De samme varer kan købes i vores webshop, som du finder her 

Café

I vores hyggelig café kan du tanke hele familien op med alt fra lækre hotdogs, Hansen is, Søbogaard saft og limonade, kaffe, øl, slik og diverse snacks. Vi vægter økologi og bæredygtighed i vores sortiment.

Legeområdet

Vores legerum byder på sjove aktiviteter for hele familien. Her kan I bygge fremtidens bil i LEGO, pakke en kuffert til bilferie i tre forskellige årtier og teste, hvilket transportmiddel I hver især minder mest om.

Events

I forbindelse med udstillingen inviterer vi indenfor til en række særarrangementer, som det allerede nu er muligt at købe billetter til:

Onsdag d. 23/1-2019 kl. 18: Kom med til kåringen af Årets Bil i Danmark 2019!
I anledning af 50-års jubilæet for kåringen er det for første gang muligt at købe billetter til den prestigefyldte prisuddeling, der ellers har været et lukket arrangement for bilbranchen. Kom og bliv klogere på årets fem finalister, få et indblik i den nervepirrende stemmeafgivning og vær vidne på første parket, når årets vinder afsløres sidst på aftenen.
Mads Christensen er konferencier og undervejs serverer Timm Vladimirs køkken en lækker tre-retters menu med dertilhørende vine.
Køb billet her

Torsdag d. 7/2-2019 kl. 18-21: En aften om skønne og uskønne biler med Christian Grau
Kom med til et underholdende foredrag med bil- og livstilsekspert Christian Grau, der denne aften vil gøre os klogere på de sidste 50 års vindere af titlen Årets Bil i Danmark. Grau har sine egne favoritter og er klar med gode historier og anekdoter om bilerne og den Danmarkshistorie, de fortæller – historien om os og vores foranderlige livsstil, værdier og forbrug gennem de seneste 50 år.
Timm Vladimirs køkken vil undervejs sørge for snacks, gourmet-hotdogs og hjemmebrygget specialøl til alle gæsterne.
Køb billet her

Et banebrydende samarbejde mellem to museer

Udstillingen er blevet til i et unikt samarbejde mellem to museer i hver sin ende af landet, Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre, der i fælles iver og engagement ønsker at fortælle Danmarkshistorien, som den ser ud fra førersædet i Årets Bil.

”Det er en stor fordel, at udstillingen om Årets Bil kan opleves i både Jylland og hovedstaden. Når vi tager fat i et stykke historie, der ikke er lokalt betinget, men har landsdækkende interesse, gør vi det på denne måde lettere for gæsterne at opleve udstillingen”, pointerer de to museumschefer, Brian Wiborg fra Viborg Museum og Anja Olsen fra Forstadsmuseet i Hvidovre.

Sponsorer

Udstillingen Familien Danmark på Hjul – Årets Bil 1969-2019 er blevet til med hjælp fra en række sponsorer. Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre takker af hjertet alle de sponsorer, der har gjort udstillingen mulig.

Hovedsponsorer:

Quickpot

Lindholm Biler

Bach Gruppen A/S

Spar Nord Fonden