Familien Danmark På Hjul

Familien Danmark på Hjul - Årets Bil 1969-2019

Årets Bil fra 1969 -2019

Tag hele familien med på Forstadsmuseets store særudstilling, der på en sjov og anderledes måde formidler den nyere Danmarkshistorie med udgangspunkt i de hverdagsbiler, der gennem de sidste 50 år er blevet kåret som Årets Bil i Danmark!

Udstillingen præsenterer alle 53 vinderbiler i en flot og spændende scenografi, der sammen med historiske fotos, film og medrivende aktiviteter fortæller fem årtiers dansk kulturhistorie. De seneste 50 års kårede biler vidner nemlig ikke alene om en gennemgribende teknologi- og designudvikling, de er også et spejl af et samfund i rivende forandring og et minde over danskernes familie- og forstadsliv de sidste 50 år.

Årets Bil

Praktiske oplysninger

24. januar – 22. april 2019 

Åbningstider

Mandag-torsdag: 13-20

Fredag-søndag: 10-17

Påsken: Mandag-onsdag kl. 10-20 & Skærtorsdag-2.påskedag kl. 10-17

Entré

Voksne: 90 kr.

Børn og unge u. 18: Gratis

Gruppebillet (min 15 voksne): 70 kr.

Kombi-billet til Cirkusmuseet og Familien Danmark på Hjul: 120,-

Gratis med: Ledsagerkort, ICOM-kort, ODM-kort

Booking af rundvisning

Forstadsmuseet i Hvidovre

Mail: forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk

Telefon: 36 49 00 30

Rundvisning med guide (max 25 personer pr. guide): 600 kr. plus entré

Rundvisning af skoleklasser: 500 kr.

Årets Bil

Adresse

Filmbyen 30-32

2650 Hvidovre

Se placering på Google Maps her

Parkering

Der er parkering ved indgangen i Filmbyen og på Alarmpladsen i Avedørelejren.

Offentlig transport

Med offentlig transport fra København:
Bus nr. 1 A i retning Avedøre St. stopper ved Avedørelejren cirka 300 meter fra udstillingen.

S-tog linie A og bus nr. 133 kører til Avedøre St. der ligger cirka 20 minutters gang fra udstillingen.

Find evt. vej med Rejseplanen eller DOT

Butik og Webshop

I vores museumsbutik finder du alt, hvad bilhjertet begærer: Plakater med alle Årets Biler, t-shirts med tryk, udstillingsmagasinet, broderipuder, legetøjsbiler, vaskeskind, terninger til forruden og en masse andre oplagte gaveidéer til både små og store bilentusiaster.
De samme varer kan købes i vores webshop, som du finder her.

Café

I vores hyggelig café kan du tanke hele familien op med alt fra lækre hotdogs, Hansen is, Søbogaard saft og limonade, kaffe, øl, slik og diverse snacks. Vi vægter økologi og bæredygtighed i vores sortiment.

Legeområdet

Vores legerum byder på sjove aktiviteter for hele familien. Her kan I bygge fremtidens bil i LEGO, pakke en kuffert til bilferie i tre forskellige årtier og teste, hvilket transportmiddel I hver især minder mest om.

Events

I forbindelse med udstillingen inviterer vi indenfor til en række særarrangementer, som det allerede nu er muligt at købe billetter til:

Påskeoplevelser!

I påskeferien vil der være fuld smæk på aktiviterne med masser af aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Udover de faste familieaktiviteter med “Pak en feriebil på tid” og “Lav fremtidens bil i LEGO” er der mulighed for at komme på en sjov påskejagt, hvor man kan vinde en lille præmie ved at finde påskeæg gemt i udstillingen og løse en gåde. Derudover kan børn og voksne få sved på panden, når de skal dyste om, hvem, der er hurtigst kan trille bildæk over målstregen.

Et banebrydende samarbejde mellem to museer

Udstillingen er blevet til i et unikt samarbejde mellem to museer i hver sin ende af landet, Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre, der i fælles iver og engagement ønsker at fortælle Danmarkshistorien, som den ser ud fra førersædet i Årets Bil.

”Det er en stor fordel, at udstillingen om Årets Bil kan opleves i både Jylland og hovedstaden. Når vi tager fat i et stykke historie, der ikke er lokalt betinget, men har landsdækkende interesse, gør vi det på denne måde lettere for gæsterne at opleve udstillingen”, pointerer de to museumschefer, Brian Wiborg fra Viborg Museum og Anja Olsen fra Forstadsmuseet i Hvidovre.

Sponsorer

Udstillingen Familien Danmark på Hjul – Årets Bil 1969-2019 er blevet til med hjælp fra en række sponsorer. Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre takker af hjertet alle de sponsorer, der har gjort udstillingen mulig.

Hovedsponsorer

Quickpot

Lindholm Biler

Bach Gruppen A/S

Spar Nord Fonden