Det Mobile Museum

Det Mobile Museum

tors d. 04. okt 2018

13:00 - 17:00
Brøndbyvester Bibliotek

Glentemosen 13

2605 Brøndbyvester

Oktobers udstilling er om køkkenhaver og primitive huse i Vesterled. I tiden omkring 1. Verdenskrig flyttede flere tusinde familier ud af København og købte en grund i nabokommunerne. Her byggede de et primitivt lille hus og blev selvforsynende med frugt og grønt. Disse kvarterer blev siden til forstædernes parcelhus- og villakvarterer. I Brøndby skete denne udvikling, da Vesterled udstykkedes i 1920. Her fik nytilflytternes køkkenhaver afgørende betydning for familiens tilværelse, og ofte havde de også kaniner, høns og gæs – sågar ind imellem også grise, heste og køer!

Du kan møde Det Mobile Museum hver den første tirsdag, onsdag og torsdag i måneden fra oktober til april kl. 13-17 i henholdsvis Brønden, Kilden og Brøndbyvester Bibliotek.

Her vil du kunne se en ny mindre udstilling om et stykke Brøndby historie, få Historien i Gaden foldere og få en snak med museumsinspektør Lisbeth Hollensen.

Har du en skat?

Ligger du inde med en gammel skat fra Brøndby – f.eks. Brøndby-fotos, postkort eller dokumenter – er du velkommen til at komme forbi og vise det frem. Vi tager meget gerne en snak og indlemmer måske din genstand i vores samling.

Historien i Gaden i Brøndby

Det Mobile Museum er Historien i Gaden i Brøndby. Historien i Gaden er en del af Forstadsmuseets formidlingsarbejde, der fortæller historien dér, hvor borgerne færdes.

Nu kan du møde Brøndbys historie, når du alligevel besøger kommunens kulturhuse og bibliotek.