Aflyst pga. nuværende Corona-krise. Byvandring – Brøndby under Besættelsen

Aflyst pga. nuværende Corona-krise. Byvandring – Brøndby under Besættelsen

tirs d. 05. maj 2020

17:00 - 18:30
Ved Pilegården

Korsdalsvej 136

2605 Brøndby

2020 er 75-året for Danmarks Befrielse og afslutningen på Anden Verdenskrig, og d. 5. maj 1945 var den fem år lange tyske besættelse af Danmark endelig slut.

Rundt om i Brøndby står der en række mindesten over faldne frihedskæmpere, og d. 5. maj 2020 markerer Brøndby Kommune Befrielsen bl.a. med en byvandring rundt til de forskellige mindesten (på nær den ved Brøndby Strand). Ved hver mindesten vil museumsinspektør Lisbeth Hollensen fortælle om den faldne, og undervejs på byvandringen vil I høre mere om, hvad der skete i Brøndby under Besættelsen.

I Brøndby som i resten af landet oplevede de fleste under Besættelsen et dagligliv præget af knaphed, strenge vintre og rationerede dagligvarer, men også sabotage, tragiske ulykker, likvideringer og nazister fandt vej til Brøndby. På den ene side var der dem, der arbejdede sammen med tyskerne og på den anden side dem, der modarbejdede besættelsesmagten. En kamp, der førte til en række voldsomme og dramatiske begivenheder, der fandt sted i Brøndby under Besættelsen.

Ved hver sten vil der blive lagt en krans, og borgmester Kent Magelund vil holde et minuts stilhed til ære for den faldne. Ved den fælles mindesten over de faldne ved Brøndbyøster Kirke bliver den sidste krans lagt, og Kent Magelund holder en tale.

 

Tid og sted:  Tirsdag d. 5. maj 2020 kl. 17 ved Pilegården, Korsdalsvej 136. Gåturen varer ca. 1½ time og slutter ved Brøndbyøster Kirke.

Turen er gratis og kræver ingen tilmelding.