Besøg museet

På grund af den nuværende situation vedr. corona er Forstadsmuseet desværre lukket indtil 6. maj.

Historien i Gaden

Forstadsmuseet er Brøndbys og Hvidovres museum og rummer et rigt lokalarkiv for begge kommuner. Vi er ikke et traditionelt museum med udstillingslokaler og montrer. I stedet formidler vi historien dér hvor det hele skete, og hvor folk lever og færdes. Det kalder vi   Historien i Gaden.

Som ”besøgende” kan du med en   Historien i Gaden   folder i hånden gå på opdagelse i byrummets gemte historier, der strækker sig fra bronzealder til nutid. Her vil du også møde skilte, fortovsfliser og skulpturer, der markerer historiske bygninger, dramatiske begivenheder og personlige fortællinger.

Foldere kan du hente: Historiens Hus,     Alarmpladsen 3,  Hvidovre,    mandag-torsdag kl. 10-15.

Kontakt

Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, Brøndby Strand: Mandag-tirsdag kl. 10-15

Historiens Hus, Alarmpladsen 3, Hvidovre: Onsdag-torsdag kl. 10-15

Telefon 36490030 mandag til torsdag 10-15 eller mail forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk

Besøg udenfor åbningstiden skal aftales på forhånd.

Læsesal

Forstadsmuseets læsesal er åben mandag-torsdag kl. 10-15, Alarmpladsen 3, 2650 Hvidovre. Her kan du kigge i gamle telefonbøger, Hvidovre Avis, se gamle billeder m.m. For at benytte læsesalen behøver du ikke at lave en aftale i forvejen.

Samlinger

Forstadsmuseet samlinger rummer lokale arkivalier for både Brøndby og Hvidovre.    Har du forespørgsler eller vil aflevere materialer vedr. Brøndby eller Hvidovre, bedes du kontakte os på forhånd og lave en aftale, så vi kan have materiale og personale klar.

Informationscentre

I 2020 åbner to nye informationscentre i henholdsvis Hovedporten 1B i Avedørelejren og i Kulturhuset Brønden i Brøndby Strand.