Radioamatørerne

Avedøre Skole nr. 3. Byvej 56, 1 sal

På Skole nr. 3 er mennesker i kontakt med hele verden nu gennem 27 år. Hvidovre Avis skriver dette d. 20 september 2000 på 25 års dagen.

De taler med folk fra hele verden, der – ligesom dem – er ivrige radioamatører. Det er faktisk en hel livsstil, når folkene på Byvej 56 sætter sig bag radioen og taler med mennesker på den anden side af kloden. På lørdag den 23. september kan de fejre 25 års jubilæum – eksperimenterende danske radioamatørers afdeling i Hvidovre. Mellem kl. 11.00-14.00 kan man gratulere på Byvej 56, 1. sal.

Hvis man kan lidt simpel hovedregning, vil man vide, at Hvidovres afdeling startede i september 1975. Nærmere betegnet den 2. september. Det var dengang Henning Gregersen, var formand for klubben. Det var et initiativudvalgsmøde hos FOF, der tegnede starten, og allerede året efter i 1976 blev Mogens Griis formand.

Vi havde i sinde at lave en ureligiøs og upolitisk forening for folk, der kunne lide at lege med radioudstyr og tale med folk fra hele verden. Det var der mange, der havde lyst til. Det er en livsstil at være radioamatør, mener Mogens Griis, der på Byvej også går under kaldenavnet OZ I ADX.

Før e-mail

Den nuværende formand hedder Erik B. Pedersen, og er ligeså stor en radioentusiast som Mogens Pedersen. Erik undskyld OZIFBV – samler foreningens medlemmer hver tirsdag til mødeaften på den faste månedlige klubdag, som er den 3. tirsdag i måneden.

– Vi var faktisk forud for e-mailen, som man ser den i dag. “Hvidovre-modemet” blev vidt berømt i hele verden, da vi på Byvej begyndte at sende breve og filer med billeder via en Commendor 64. Det gik godt nok langsomt, men det virkede, fortæller Erik B. Pedersen.

Man skal på kursus for at blive radioamatør, og disse afholder afdelingen på Byvej selv.

Før i tiden var det vigtigt at kunne morse, men de færdigheder behøver man ikke længere at have.

Hvis man kigger op i luften, vil man rundt omkring i Hvidovre/Avedøre kunne se høje antenner det er de eksperimenterende radioamatørers. Blandt andet på Bojsensvej ved vandtårnet – Før i tiden var det i udlandet kun folk fra de højere samfundslag, som var radioamatører. I Danmark har alle altid været velkomne, og sådan er det selvfølgelig stadigvæk. Vore medlemmer er fra 14 år og opefter. Man må meget gerne kigge ned hos os, og se om det at være radioamatør skulle være noget for én, siger Erik B. Pedersen.